E440: pektin

E440 (pektin) helal mi?

Helal

Helal. Pektin elma ve narenciye kabuklarından yapılır.

"Helal", yasak bir kaynağın ve âlimler arasında gerçek bir ihtilafın olmadığı anlamına gelir. Ürünün geri kalanının da helal olması gerekir.

Nedir, nereden gelir

Pektin, meyvelerde bulunan doğal bir liftir ve çoğunlukla elma artıklarından ve narenciye kabuklarından elde edilir. Reçelin kıvam almasını sağlar.

Nerede bulunur

Reçel, marmelat, meyveli şekerlemeler, jöle, yoğurt ve meyveli içecekler.

Etikette neye bakmalı

Helal açısından kontrol edilecek bir şey yok. Jelatin yerine pektinle yapılan meyveli jelibonlar iyi bir seçimdir.

Bu bir rehberdir, fetva değildir. Tarifler değişir. Bu yüzden etiketi kontrol et, helal sertifikasına bak, âlimlerin farklı görüşte olduğu konularda da bulunduğun yerdeki imama danış ya da Türkiye'den Diyanet'in Alo 190 hattını ara.

İlgili

Tüm içerikler ve E kodları

Namazı sıfırdan öğren

Revertly, yeni Müslümanlara abdesti ve beş vakit namazı adım adım, her kelimenin sesiyle birlikte öğretir. Ödeyemiyor musun? Ücretsiz kod iste