E406: agar

E406 (agar) helal mi?

Helal

Helal. Agar kırmızı deniz yosunundan yapılır ve jelatinin klasik alternatifidir.

"Helal", yasak bir kaynağın ve âlimler arasında gerçek bir ihtilafın olmadığı anlamına gelir. Ürünün geri kalanının da helal olması gerekir.

Nedir, nereden gelir

Agar, kırmızı deniz yosunundan elde edilen bir jelleştiricidir. Jelatin gibi donar ve helal ve vegan jölelerde kullanılır.

Nerede bulunur

Jöleler, jelibonlar, tatlılar, pasta jöleleri, dondurma ve Asya tatlıları.

Etikette neye bakmalı

Helal açısından kontrol edilecek bir şey yok.

Bu bir rehberdir, fetva değildir. Tarifler değişir. Bu yüzden etiketi kontrol et, helal sertifikasına bak, âlimlerin farklı görüşte olduğu konularda da bulunduğun yerdeki imama danış ya da Türkiye'den Diyanet'in Alo 190 hattını ara.

İlgili

Tüm içerikler ve E kodları

Namazı sıfırdan öğren

Revertly, yeni Müslümanlara abdesti ve beş vakit namazı adım adım, her kelimenin sesiyle birlikte öğretir. Ödeyemiyor musun? Ücretsiz kod iste